0
Asiakaspalvelu

Aina ei tarvitse ostaa - STARK Rent

Konevuokrauspalvelu on rakentajan joustava lisäpalvelu - aina ei tarvitse ostaa: Starkin omat konevuokraamot ovat Suomessa ainoita rautakaupan yhteydessä laajamittaisesti toimivia ja palvelevia konevuokraamoja. Tarjoamme rakentajille sekä rakennustarvikkeet, että mahdollisuuden vuokrata koneita ja laitteita, kaikki yhdellä käynnillä tai materiaalitoimiuksen yhteydessä. Myös tilaa ja nouda -typpiset etäpalvelumallit, kuten ennakkokeräys ovat rakentajien käytössä. Jopa ilman, että asiakkaan tarvitsee vierailla myymälätiloissa. Myymälässä sijaitsevassa vuokraamossa on runsas valikoima, joka palvelee rakentajia ja remontoijia.


Terhi Vuovirta on vetänyt ja kehittänyt Starkin konevuokraustoimintaa alkumetreistä lähtien. Hän näkee, että vuokraus on mainio lisäpalvelu rakentajalle ja samalla vaihtoehto ostamiselle: - Olen tyytyväinen, että voimme tarjota rakentajille ja remontoijille konevuokrauksen näin helpolla tavalla, muun asioinnin yhteydessä.

Vuokraamopalvelu helpottaa ja nopeuttaa rakentajan työtä sekä tuo parhaimmillaan myös helpotusta kustannuspaineisiin: Vuokratessa ei tarvitse investoida suuria summia tai itse huolehtia tarvikkeiden varastoinnista tai huollosta. Tämä tuo rakentajalle lisäarvoa ja joustoa hänen omaan liiketoimintaansa. Konevuokrauspalvelu helpottaa rakentajan arkea ja mahdollistaa rakentajalle tuottavuuden kasvua hänen omassa tekemisessään. Vuokraaja saa Starkilta käyttöönsä korkealaatuiset ja käyttöturvalliset tuotteet ilman huolto- ja varastointikustannuksia. Tuotteet tarkistetaan säännöllisesti, ja käyttöopastus on osa palvelua.

Ammattilaisen reilua palvelua

Yhteistä Starkin laajan valikoiman konevuokraamoissa on se, että rakentajia ja remontoijia palvelee aina kokenut ja ammattitaitoinen vuokraamomyyjä. Kalustomäärää ja tuotelaajuutta on kasvatettu asiakkaiden tarpeisiin entistä paremmin sopivaksi ja vuokrausajat ovat joustavia. Samalla käynnillä rakentaja voi hankkia myymälästä muut työmaalla tarvitsemansa rakennustarvikkeet.

Kehitämme rakentajan palveluja valikoimiemme ja uusien palvelumalliemme kautta eteenpäin. Asiakastyytyväisyys on meille keskeinen onnistumisen mittari. Rent on rakentajalle suunnattu lisäpalvelu ja vaihtoehto ostamiselle. Se on olemassa, jotta rakentavan asiakkaan kokonaispalvelu paranee.

STARK Rent toimii rakennustarvikeliikkeen yhteydessä Helsingissä, Turussa ja Tampereella.

Turun STARK Rent Skanssi kuuntelee asiakkaan toiveita 

Tapaamme vuokrauspäällikkö Terhi Vuovirran Turun Skanssissa. Terhi on vetänyt ja kehittänyt Starkin konevuokraustoimintaa alkumetreistä lähtien. Liikkeelle lähdettiinkin juuri Turusta; Suomen ensimmäinen rakennustarvikeliikkeen yhteydessä palveleva STARK Rent vuokrauspiste avattiin Skanssissa syyskuussa 2018.

- Turun Skanssi oli tämän konseptin pilotti, kertoo Vuovirta. Kuuntelimme alueen asiakkaiden tarpeita ja toiveita, ja nämä olivat vahvasti mukana ohjaamassa aloituspäätöstä. Alussa viriteltiin valikoimaa ja palvelumallia saamiemme kokemusten mukaan. Teimme muutoksia, joiden avulla muokkasimme asiakaspalvelua ja valikoimaa entistä paremmaksi ja sujuvammaksi.

- Nyt voin sanoa, että konsepti on ollut toimiva ja konevuokraustoiminta istuu tänne ja muuallekin Suomeen erittäin hyvin, sanoo Terhi. Näen, että tämä on mainio lisäpalvelu rakentajalle ja samalla vaihtoehto ostamiselle. Olen tyytyväinen, että voimme tarjota sen näin helpolla tavalla muun asioinnin yhteydessä rakentajille ja remontoijille.

Kokeilun kautta ostopäätökseen

Jokaista konetta tai laitetta ei ole aina pakko tai tarvettakaan omistaa näkee Terhi Vuovirta:

- Rakentajat tai kuluttajat eivät välttämättä halua sitoa käyttöpääomaa, ja silloin vuokraaminen on järkevä vaihtoehto. Vuokrauksen kautta rakentajalla ei aina ole tarvetta investoida koneisiin, vaan hän saa meiltä käyttöönsä korkealaatuiset ja käyttöturvalliset tuotteet ilman huolto- ja varastointikustannuksia sekä ammattilaisen opastuksen laitteen käyttöön. Vuokrausajat ovat meillä joustavia ja samalla käynnillä rakentaja voi hankkia myymälästä muut työmaalla tarvitsemansa rakennustarvikkeet. Tämä tehostaa rakentajan omaa ajankäyttöä.

Myymälän takana on noutoasiakkaiden noutopiste, jossa asiakkaat voivat hakea tilatut rakennusmateriaalit ja -tarvikkeet, ja samassa paikassa saa palvelua myös vuokrausasioissa. Sieltä lähtee samalla kätevästi ennakkokerätyt tilaukset ja vuokrakoneet kyytiin. Kun palvelut ovat samalla tiskillä, rakentajan materiaali- ja konehankinnat ja koko työpäivä sujuu tehokkaammin.

Vuovirta vinkkaa, että hyvä keino varmistua hintavamman koneen hankinnasta on ensin vuokrata ja kokeilla, ja tehdä ostopäätös vasta käyttökokemuksen perusteella. Hänen näkemyksensä mukaan asiakas voi vuokraamalla olla myös osaltaan edistämässä kestävää kehitystä. Vuovirta uskoo, että tulevaisuudessa asiakkaiden huomio entistä vastuullisempaan tekemiseen lisääntyy.

Valikoima kehittyy– vuokraus kerryttää Jemma-pisteitä

Rentin tuotevalikoima on laaja. Eniten vuokrattuja tuotteita Skanssissa ovat olleet esimerkiksi nostimet, timanttihiomakoneet, alumiinitelineet, alipaineistajat ja kosteuden hallintalaitteet sekä imurit, piikkauskoneet, lattianhoitokoneet ja maatäryt.

- Meillä Rentissä on runsas valikoima, joka on hioutunut kokemuksen kautta koko ajan paremmaksi ja kattavammaksi, kertoo Terhi Vuovirta. Painopiste on rakennuskoneissa ja nostimissa. Paljon on uusia tuotteita, esimerkiksi tosi ammattilaisen Dustcontrol-imurit tai Husqvarnan huippulaadukkaat koneet.  Uusia tuotteita tulee säännöllisesti, viimeisimpinä apsorptiokuivaimet, oksasilppuri, maapora, muoviaidat jne.

Kannattaa muistaa, että Rent-vuokraukset kerryttävät myös ammattiasiakkaan bonusohjelman, Jemman pisteitä. Ja sekin, että Stark Rentin uusi kuvasto ilmestyy jälleen keväällä!

https://starkrent.fi