0
Asiakaspalvelu

Askel parempaan asumiseen - Tikirak

Rakennusliike Tikirak Oy on Pirkanmaan alueella toimiva rakennusliike, joka toteuttaa tuotannostaan vuosittain noin puolet omaa asuntotuotantoa ja urakoi noin puolet uudis- ja korjaushankkeita. Vuonna 1993 perustetun yrityksen omistaa nyt toimiva johto, kolme insinööritaustaista rakennusalan ammattilaista; Tero Rämö, Lassi Hinkka ja toimitusjohtaja Jouni Waldén, jonka Jiiri tapasi Pirkkalassa, uuden Soljan alueelle syksyllä 2020 valmistuneessa uudisrakennuksessa. Soljan Höyryn yläkerroksista ja lasitetuilta parvekkeilta avautuu hulppea, esteetön näkymä kauniille Pyhäjärvelle.- Tampereen asuntorakentamisen markkina vetää edelleen ja käy paikoitellen jopa kuumana, toteaa Waldén. Muuttovoittokunnassa kilpailu parhaista paikoista on kovaa ja päätöksenteon on oltava notkeaa ja nopeaa, että parhaille paikoille päästään. Yksi vahvuuksistamme onkin joustava ja suoraviivainen päätöksenteko, kun päätöksien tekijät ovat yrityksen johdossa ja isojakin ratkaisuja voidaan tehdä nopeasti. Yrityksen kustannusrakenne on kevyt ja toimistolla vain neljä henkeä. Tieto tämänkin kohteen tontin myynnistä tuli nopeasti eteen ja päätös lähteä mukaan oli tehtävä erittäin lyhyessä ajassa. Ei ole kaduttanut, tämä paikkahan on ainutlaatuinen.

Voitto kilpailussa toi eteen suuren hankekokonaisuuden

Viime syksynä Tikirak voitti yhteistyössä Aihio Arkkitehtien kanssa Pirkkalan Soljassa hiljattain myös tontinluovutuskilpailun.

- Soljan aluerakentaminen on meille tähän asti suurin hankekokonaisuus ja rakentaminen polkaistaan käyntiin elokuussa ensimmäisen vaiheen osalta, kertoo Waldén. Kyseessä on korttelikokonaisuus, joka jatkaa Soljan Höyryn korkealaatuisen asumisen linjaa. Nyt etsitään selkeästi suurempia asuntoja. Viime vuosina on rakennettu runsaasti yksiöitä. Elintilan ja monikäyttöisyyden ohjaamana ihmiset kaipaavat lisää tilaa, ja siksi rakennammekin kohteisiimme suhteessa enemmän suurempia asuntoja.

Jouni Waldén näkee, että Soljasta on kehkeytymässä Pirkkalaan ilmeikäs ja viihtyisä asuinalue. Tikirakin uudet kohteet tuovat asuinympäristöön persoonallisia erityispiirteitä jyrkkine kattomuotoineen ja ikkunoineen sekä viihtyisine parviratkaisuineen ja terasseineen. Isommissa asunnoissa myös ilta-aurinkoon avautuvat upeat kattoterassit porealtailla.

Laadukkaat materiaalit – Villeroy & Boch tuo lisäarvoa

- Sisustamiseen ja pintamateriaaleihin valitsemme korkealuokkaisia materiaaleja, eli aina vähän parempaa, sanoo Waldén. Kaikissa asunnoissa on integroidut kodinkoneet keittiöissä ja mm. Asumismukavuutta lisäävä lattialämmitys. Käytämme myös Villeroy & Boch -laattoja pintamateriaaleina. Ne ovat nousseet meillä näissä kohteissa päälaattamerkiksi. Laadukas tuote ja tunnettu brändi on aina plussaa myös markkinoinnissa, se tuo lisäarvoa asunnolle ja asukkaalle. Ajattelemme yhteistyökumppaneita enemmänkin hankekumppaneina ja edellytämme suoraselkäistä, lupauksien mukaista toimintaa. Emme etsi halvinta tietä, vaan palvelua ja materiaaleja, joihin voi luottaa ja homma sujuu sovitun mukaan.

Laatu pysyy ydinporukalla omissa käsissä alusta loppuun

Waldén sanoo, että Tikirak rakentaa kustannustehokkaasti ja oikein laskettuna;

- Teemme aina laadukkaasti ja asiakkaan tarpeita kuunnellen. Hankimme tontin ja rakennettava kokonaisuus suunnitellaan ympäristöönsä sopivaksi. Valitsemme arkkitehdin ja erikoisuunnittelijat, ja ohjaan itse suunnittelua. Rakentamisessa noudatamme omaa hyväksi todettua toimintamalliamme ja työn sujumisesta laadukkaasti ja aikataulussa vastaavat sitoutuneet, omat ja osaavat tekijät. Meillä kaverille ei jätetä huonoa työnjälkeä – eikä näin ollen myöskään asiakkaalle. Laatu pysyy ydinporukalla omissa käsissä alusta loppuun asti, kun sama työryhmä rakentaa kohteet anturoista viimeiseen listaan saakka. Tällä konseptilla on hyvä toimia.

Yrityksellä on selkeä kasvupotentiaali, mutta kasvu sinänsä ei ole Tikirakin strategian tavoite, jatkaa Jouni Waldén;

- Haluamme edetä nykyisellä laajuudella ja tehdä viihtyisiä ja laadukkaita asuntoja ihmisille. Vuosittainen liikevaihtomme on noin 25 m€ euroa. Rakentamisessa suuruudenhulluus ei lyö leiville, tietty realismi täytyy säilyttää ja pitää huoli, että kustannusrakenne pysyy asiallisella tasolla. Valitsemme hankekoot omien resurssiemme rajoissa. Tässä asetelmassa haluamme nyt pysyä ja rakennamme mieluummin useampia kohteita kerrallaan kuin vain yhtä isoa. Näen, että tähän haarukkaan mahtuvat hankekoot ovat meille sopivia. Se on turvallisempi ja vakaampi tie kulkea myös riskienhallinnan näkökulmasta.

www.tikirak.fi

www.stark-suomi.fi