0
Asiakaspalvelu

Instech-rakennusinsinööritrio rakentamassa tulevaisuutta

Instech Vaasa sai alkunsa kahden rakennusinsinööriopiskelijan ja kolmannen, jo aiemmin valmistuneen nuoren miehen ajatuksesta. Opiskelu ei tuntunut tekemisenä riittävän,joten he päättivät niiden ohessa rakentaa omakotitalon. Lopulta omakotitalosta rakentuikin paritalo. Tämä oli lähtölaukaus pitkäjänteiselle yhteiselle yritystoiminnalle. Vuonna 2017 rakennusinsinöörit Joni Haglund, Olli Litmanen ja Juuso Bergdahl perustivat Instech Oy:n.

- Koimme, että yksityishenkilönä talon rakentaminen oli hyvin hankalaa ja totesimme, että tässä porukassa virtaa ja osaamista oli riittävästi, ja näin kaikki valmiudet oman yrityksen perustamiseen olivat olemassa. Meistä jokainen on ollut rakennusalalla yli 15 vuoden ajan. Opinnot on suoritettu samalla rakennustyömailla töitä tehden. Osaaminen ja verkosto olivat kasvaneet vuosien varrella ja rakentamisen näkymät Vaasassa rohkaisevat.Instech Oy:tä luotsaa rakennusinsinööritrio Joni Haglund, Olli Litmanen ja Juuso Bergdahl. Seurassa oik. STARK Vaasan myynninpäällikkö Markus Kanerva.


Monipuolisia rakennusalan palveluja – ja avaimet käteen

- Instech on kasvanut hallitusti, suunnitelmassa ja jalat maassa pysyen. Vaasan alueella on rakennettu vilkkaasti, onhan tämä elinvoimainen yliopistokaupunki ja energiateknologiakeskittymä.Tällä hetkellä Instech Oy:llä on meidän kolmen yrittäjän lisäksi kaksi vakituista työntekijää ja alihankintana 2-3 henkilöä töissä. Tuttuja, hyväksi todettuja, luotettavia osaajia. Tekniikka meillä on ulkoistettu. Paikallista tekemistä haluamme osaltamme tukea.

- Meiltä kokemusta löytyy niin uudisrakentamisesta, korjausrakentamisesta kuin maanrakennustöistäkin. Pystymme tarjoamaan myös monia rakennusalan palveluja, jolloin asiakkaan suuntaan yhteistyö kanssamme on helppoa ja yksiselitteistä. Kauttamme saa lukuisia rakennusalan palveluita, kuten suunnittelua, valvontatöitä, kokonaisia rakennusurakoita, remontteja, kuntokartoituksia, mittauksia ja lausuntoja.

- Hyvä laatu ja hyvä suunnittelu ovat aina tekemisen lähtökohtia.Teemme avaimet käteen -periaatteella, asiakas valitsee pintamateriaalit ja vaikuttaa pohjaan. Joustavuudella on myös asiakkaalle suuri merkitys, joka rakentaa laadun ohella luottamusta. Asuminen ja uusi koti ovat hyvin henkilökohtainen asia ja perhekunnilla on erilaisia toiveita ja tarpeita. Pyrimme olemaan joustavia niiden osalta.

Pääpainopiste pientalojen uudisrakentamisessa

- Pääpainopisteemme on uudisrakentamisessa. Rakennamme omakotitaloja, erillistaloja, paritaloja ja rivitaloja, ja hoidamme rakentamisprojektin kokonaisuutena, loppusiivoukseen saakka. Myös palveluja, kuten kosteus- ja kuntokartoituksia. Valvontatehtäviä ja vastaavan työnjohtajan töitä tehdään palveluina ja toimimme pääsuunnittelijoina. Lisäksi jonkin verran saneeraustöitä. Voimme räätälöidä palvelusisällön ja hinnaston aina tapauskohtaisesti. Tällä hetkellä työn alla on muutamia omakotitalokohteita, kaksi rivitalokohdetta ja paritaloja. Kaikki puutalokohteita.

- Me kaikki kolme teemme monipuolisesti ja joustavasti ristiin, osaamiset ovat periaatteessa samat, mutta jokaisessa kohteessa on yksi nimetty vetäjä. Näin vastuut ovat selkeät. Yhteispeliä tämä vaatii ja sitoutumista kaikilta, eikä hyvä kemiakaan ole haitaksi.

 
Suunnittelu on rakentamisen peruspilari

- Suunnittelu on kaiken tekemisen peruspilari ja se tehdään huolella. Tekemistä seurataan ja valvotaan työmaakokouksissa, ja keskustellaan hankkeen etenemisestä ja haasteista, jotka sitten ratkotaan mahdollisuuksien mukaan heti. Lopussa tuppaa kyllä aina kiire tulemaan. Rakennusalalla on ennakointi välillä aika haastavaa ja yllätyksiäkin voi tulla.

- Yhteistyössä sidosryhmien ja verkostojen kanssa arvostamme sitoutumista aikatauluihin ja tavoitteisiin. Esimerkiksi yhteistyö STARK Vaasan kanssa on toiminut hyvin. Toimitukset tulevat nopeasti ja oikein työmaalle. Ja vastaukset kysymyksiin myös. Aina tulee yhteydenotto, ja jotain erikoista tarvitaan, se selvitetään meille.

- Rakentamisessa kiehtoo prosessi, matka, valmis kohde ja oma käden jälki. Hyvä fiilis tulee, kun projekti on onnistunut ja asiakas tyytyväinen. Kullakin meistä on myös omat talot työn alla. Tekemistä on piisannut!

www.instech.fi

www.stark-suomi.fi

 Teksti Malla Palmén, kuva Camilla Ostberg