0
Asiakaspalvelu

Jokiväri Oy - vahva tuntuma korjausrakentamiseen

Joensuussa, Kuopiossa ja Outokummussa toimii Jokiväri Oy, joukko korjausrakentamiseen erikoistuneita ammattilaisia, jotka suorittavat korjausrakentamisen remontteja sisä- ja ulkotiloissa. Vahva ammattitaito on peruja vuosikymmenten kokemuksesta rakentamisessa. Lujaa tuntumaa, osaamista ja näkemystä tekemiseen ovat kartuttaneet remontit niin kotitalouksille, talo- yhtiöille kuin yrityksillekin.

Joensuusta lähtöisin oleva Ville Tuppurainen työskentelee Kuopion aluepäällikkönä Jokivärissä.

- Toimin asiakkaitten kanssa ja asiakasrajapinnassa, teen laskentaa ja tarjouksia työmaille. Vastuullani on myös yleinen resurssointi työmaille ja vieläpä osa työmaistakin kuuluu tontilleni. En kuitenkaan toimi vastaavana, lähinnä nämä työmaat ovat esimerkiksi pieniä liikehuoneistomuutoksia. Homma on monipuolista ja erilaiset asiakkaat tuovat mukaan oman mukavan mausteensa.

-  Asiakkaalta saatu positiivinen palaute siivittää ja hyvä maine rakentuu ja leviää sitä kautta. Asiakas luottaa, että pintamateriaalit ja laatoitukset on tehty ammattilaisten voimin - ja jäljellä, jonka kehtaa jälkeensä jättää, sanoo Jokiväri Oy:n Kuopion aluepäällikkö Ville Tuppurainen.

Jokivärillä on Kuopiossa 45 työntekijää, Joensuussa noin 50 ja koko yrityksessä 100. Välimatkat ovat itäisessä Keski-Suomessa pitkät, joten 10 henkilöä toimii Outokummusta käsin ja Tuusniemelläkin on muutama työntekijä.

- Meidän työntekijät ovat pääsääntöisesti tuttuja tekijöitä vuosien takaa, he ottavat vastuuta ja osaavat. Vaihtuvuus on ollut erittäin vähäistä. Meillä on alan keskiarvoa enemmän myös naisia vastuullisissa tehtävissä, työnjohtajina, asiakaspalvelussa, kirvesmiehinä sekä maalareina. Haluamme ylläpitää hyvää ja innostavaa ilmapiiriä. Myös työturvallisuussääntöjä noudatetaan ja työnjohtajat pitävät työturvallisuuskierroksia. Kaikki tämä heijastuu asiakaspalveluun ja tuottaa yleensä parhaan lopputuloksen.

Maalausliikkeestä korjausrakentamisen ammattilaiseksi

Noin 10 milj. liikevaihtoa pyörittävän yrityksen perusti vuona 1978, alun perin maalausliikkeenä, nyt jo edesmennyt Martti Keinänen Juankoskelta. Toiminta lähti laajenemaan Joensuusta käsin remontteihin.

-Korjausrakentaminen on se meidän juttu. Teemme linjasaneerauksia ja putkiremontteja, mutta myös kaikenlaista muuta korjausrakentamista liiketiloihin ja yksityisille asiakkaille. Korjausrakentamisessa näkyy kasvua ja tarjouskyselyjä on aika lailla, Kuopio on pysynyt muuttovoittokuntana ja lähitulevaisuus näyttää valoisalta. Joskus kasvu näkyy myös haasteena suunnittelun ja valvonnan järjestämisessä, ja valitettavasti kaikkiin projekteihin ei aina siksi voida edes lähteä.

Myös ammattitaitoisen lisätyövoiman saanti voi olla kiven alla, mutta paikallinen ammattiopisto on toimiva yhteistyökumppani.

- Meillä on hyvä yhteistyö Savon ammattiopiston kanssa, ja harjoittelun kautta olemme palkanneet sieltä hyviä tekijöitä. Opettajat osaavat jo soittaa kysyä harjoittelupaikkoja. Pääosin olemme olleet erittäin tyytyväisiä, toki aina ei työelämän todellisuus ja nuoren ajatukset kohtaa.

Jäljellä, jonka kehtaa jälkeensä jättää

Kilpailu on alalla kovaa, ja rakentajien hinnat lähellä toisiaan. Kilpailuetua Ville näkee tulevan kokonaisuuden ja tekemisen laadun kautta, kun kohteiden omistajat antavat palautetta.

-  Asiakkaalta saatu positiivinen palaute siivittää ja hyvä maine rakentuu ja leviää sitä kautta. Asiakas luottaa, että pintamateriaalit ja laatoitukset on tehty ammattilaisten voimin ja jäljellä, jonka kehtaa jälkeensä jättää. Työmailla meillä totta kai, valvoja katsoo päältä tekemisen jälkeä, ja se karsii hudit, että voi heti puuttua. Itsekin olen varmaan suhteellisen pedantti, enkä kärsi huonoa tekemistä katsella.

Stark Kuopion Markku Taskinen on Ville Tuppuraisen luottohenkilö rakennustarviketoimituksissa.

- Vastauksen saa nopeasti. Se on kaiken a ja o – tavoitettavuus. Reklamaatiot hoidetaan hyvin, jos eteen tulee. Tilaamme kaikenlaista rakennustarviketta ja toimitukset ovat onnistuneet meille kokonaisuutena hyvin. Tarvitsemme laajaa repertuaaria rakennustarvikkeita, ja Starkilla on esimerkiksi laajin puutavaravalikoima suoraan hyllyssä.

Koukussa korjausrakentamiseen

Ville Tuppurainen on myös omassa elämässään aikamoinen rakentaja. Kuten hän itse kuvailee ”jäänyt hommaan koukkuun”. Kädentaidot hän on alun perin hankkinut kirvesmiehen hommissa ja asentajana kesätöissä. Vuonna 2010 hän rakensi oman ensimmäisen asunnon ja siitä eteenpäin tasaisin välein.

- Nykyinen kaksilapsisen perheen asuntoprojekti on 50-luvun rintamiestalo, joka räjäytettiin aika lailla peruslähtökohtiinsa. Suuri kuva ’projektista’ valmistui viime vuonna. Nyt viimeistelen piha-alueita. Itse olen sen pääosin tehnyt ja kaksi vuotta on hankkeen keskellä perheen kanssa asuttu. Tässä on vesi lähellä ja tykkään siitä. Yleisesti en halua rakastua näihin projekteihini, mutta saas nyt nähdä kuinka tässä käy.

- Rakentajana olen tekemisessä sekä visionääri että joissain suhteissa todella pikkutarkka. Näen mahdollisuudet ja lopputuloksen. Samoin hankkeen aikaiset vikatikit, vaikka huonot listoitukset. Vanhan kunnostus on lähellä sydäntäni. Pidän esimerkiksi 50-luvun asunnoista ja niiden kunnostamisesta, haluan kunnioittaa vanhaa tekemistä, ja fiilis on upea, kun saa talon taas elämään ja uuteen uskoon.

www.jokivari.fi

www.stark-suomi.fi

Teksti ja kuvat: Malla Palmén