0
Asiakaspalvelu

Kestävät ja asennusystävälliset eristeet ja rakennuslevyt

Tunnetut rakentamisen tuotemerkit Weber, ISOVER, Gyproc ja Ecophon on kehitetty kestävään rakentamiseen. Saint-Gobain suunnittelee, valmistaa ja toimittaa rakennusmateriaaleja, -tuotteita ja ratkaisuja, jotka helpottavat rakentajan tekemistä, ja parantavat loppuasiakkaan elämänlaatua noudattaen kestävän kehityksen käytäntöjä ja ratkaisuja. Saint-Gobain Finland Oy yhdistää rakentamisen tunnetut tuotemerkit Gyproc, Isover, Weber, Ecophon ja PAM.Starkin jututettavina Saint-Gobain Gyprocin ja ISOVERin myyntijohtaja Anna Kavén-Toppi ja myyntipäällikkö Timo Rytkönen kestävän rakentamisen ja tuoteuutuuksien tiimoilta.

-  Haluamme helpottaa tuotteillamme rakentajan työtä ja siksi kehitämme helpommin käsiteltäviä ja asennettavia, kestävän kehityksen mukaisia sekä mahdollisuuksien mukaan kierrätettäviä materiaaleja, sanoo Anna Kavén-Toppi. Loppupelissä tavoitteemme on rakennusmateriaalien kautta olla mukana luomassa ihmisille miellyttäviä ja mukavia elinympäristöä kestävän rakentamisen periaatteiden mukaisesti. Kaikki lähtee suunnittelusta ja vankasta tutkimustiedon hyödyntämisestä. Tuotekehitykseen panostetaan paljon ja sen kautta on saavutettu merkittäviä parannuksia tuotteisiin ja uusia tuotteita asiakkaiden tarpeisiin.

ISOVER-eristeiden puristuvuus lisää kuljetuskapasiteettia ja säästää tilaa rakennustyömaalla

- Kutittavat lasivillat ovat taaksejäänyttä elämää, tuotekehitys on siinä suhteessa jo pitkällä, toteaa Kavén-Toppi. Eristeet on tehty kierrätyslasista, sitä käytetään tuotteissamme jopa 80 %. Eristeiden puristuvuus on erinomainen: Pakattaessa tuote voidaan puristaa neljännekseen kokonaisvolyymista ja se palautuu, kun pakkaus avataan. Tilaa säästyy niin kuljetuksessa, rakennustarvikekaupassa kuin rakennustyömaallakin.  

-Valikoimissamme on laaja kattaus eristämisen tuotteita ja tuulensuojalevyjä kaikkeen rakentamiseen, joita rakentaja löytää eri tarkoituksiin Starkin valikoimista, kertoo Timo Rytkönen. Tuotekehityksen kautta valikoimaamme tulee uutuuksia ja tässä niistä muutama:

 Uudistunut lämmöneristelevy ISOVER Facade toimii sääsuojana

- Avainlippu -merkityt ISOVER-rakennuseristeet on kehitetty ja valmistettu meillä Suomessa ja siksi soveltuvat erinomaisesti vaativiin suomalaisiin olosuhteisiin, kertoo myyntipäällikkö Timo Rytkönen. ISOVER Facade on tuulensuojapinnoitettu lämmöneristelevy, joka sopii kosteusteknisesti erittäin vaativiin olosuhteisiin.  Sen tuulensuojapinta on hyvin vesihöyryä läpäisevä ja estää tuulen tunkeutumisen lämmöneristekerroksen sisälle. Eriste toimii myös rakentamisen aikaisena sääsuojana ennen julkisivun rakentamista, kestäen puoli vuotta UV-rasitusta menettämättä ominaisuuksiaan.  Järjestelmään kuuluvat teipit sekä kiinnikkeet takaavat Facaden kanssa testatusti parhaan lopputuloksen.

Uskallan sanoa, että tämä on markkinoiden parhaiten lämpöä eristävä tuulensuojalevy ja lisäksi palamaton, soveltuen myös hyvin vanhojen rakenteiden lisälämmöneristeeksi. Pakkaukset ovat säänkestäviä ja vesitiiviitä ja näin kuivaketju on myös kokonaissuunnittelussa hyvin huomioitu.

- Rakentamisen aikaista estetiikkaakin on Facadea kehitettäessä mietitty, toteaa Kavén-Toppi. Levyt ovat rauhallisen harmaat ja istuvat näin paremmin maisemaan. Onhan vähän tylsää tuijotella naapuritalosta puoli vuotta keltaista keskeneräistä seinää.

Gyproc Habito rakennuslevyt - ennennäkemätön ripustuslujuus

Energiatehokkaat ja hyvin ääntä eristävät paloturvalliset ratkaisut ovat korjausrakentamisessa avainasioita.  Hyvä äänimaailma ja huoneiden äänieristävyys parantavat asukkaiden elämänlaatua. Tämän vuoksi äänieristyksen parantaminen lisää kodin viihtyisyyttä jo monikäyttöisyyttä.

- Korjausrakentamisessa rakenteiden kantavuus voi luoda rajoitteita, toteaa Timo Rytkönen. Gyproc kevytrakennetekniikalla rakentaja voi taklata näitä haasteita.  Gyproc Habito -rakennelevyissä on ennennäkemätön ripustuslujuus, joka takaa nopean ja helpon ripustuksen. Habito-levyyn voi ripustaa yhdellä puuruuvilla 40kg painoa.

-Habito –levy kestää hyvin iskuja ja kovaa kulutusta, näitä ominaisuuksia onkin Kirkkonummen tehtaalla testattu huolellisesti, kertoo Annika Kavén-Toppi. Samoin tuotannon aikainen testaus toimii; Päivän tuotantoa testataan viikon, ja vasta sitten tuote-erä vapautetaan myyntiin.

- Käytännössä esimerkiksi tauluteeveen voi ripustaa kipsiseinään pelkillä puuruuveilla, kipsilevyproppua ei tarvitse käyttää, toteaa Rytkönen. Reunaohennettu, kartonkipintainen levy on helppo asentaa, saumata ja pinnoittaa lisäksi Habito –levyllä on pitkä käyttöikä ilman merkittäviä korjaus tai huoltotarpeita. Tuotteessa on huippuluokan palonkestävyys ja hyvä äänen erityskyky. Se on myös erittäin helppo leikata.

- Gyproc-käsikirjasta rakentaja löytää kaikki varmennetut rakenteet. Liitosdetaljit ulkoseinään on myös dokumentoitu.

Starkin jakelu- ja logistiikkapalvelu tukemassa palvelulupausta asiakkaalle

Annan Kavén-Toppi nostaa Starkin logistiikan palvelulupauksen tärkeäksi elementiksi, kun rakennustarvikkeita työmaille toimitetaan;

- Kasvukeskuksissa rakentamisen tahti on kovaa ja rakentaminen tiivistä. Rakennustyömailla ei ole tavaroille juuri pitempiaikaista säilytystilaa ja tuottavuutta on helppo alentaa sähläämällä toimitusten kanssa. Toimituslupaus on meille erittäin keskeinen asia ja Starkin joustava ja nopea jakelu- ja logistiikka on tukenut sitä hyvin. Olemme tästä yhteistyöstä erittäin iloisia.  Starkeista rakentajat saavat myös kaikki perustuotteemme sekä niihin liittyvät tarvikkeet. Rakentajat voivat keskittyä olennaiseen tekemiseensä, kun ei tarvitse tarvikkeista ja toimituksista huolehtia.

Tutustu Gyprocin, ISOVERin ja Weberin ratkaisu- ja tuotetarjontaan ja tilaa Starkista!

Saint-Gobainin tarinaan liittyy vahvaa historian havinaa: Yrityksen juuret yltävät Ranskaan ja vuoteen 1665, jossa Ranskan kuninkaan hovin valtiosihteeri Jean-Babtiste Colbert toimi rakentamisen, taiteen ja käsityön yli-intendenttinä ja johti valtakunnan taiteellista toimintaa, joka oli tarkoitettu kuninkaallisten palatsien, eritoten Versaillesinkalustamiseen. Versaillesin upeat peilisalit ovat lähtölaukaus jo yli 350 vuotta kestäneelle toiminnalle. Tänään Saint-Gobain -konserni toimii 67 maassa ympäri maailmaa työllistäen yli 170 000 henkilöä ja on edelläkävijä monella teollisuuden alalla. Myös Suomessa on vahvaa tuotekehitystä ja tuotantoa. www.saint-gobain.fi