0
Asiakaspalvelu

Siparilan ulkoverhouspaneelit - nopeasti valmista

Puu on oikein käytettynä ja hoidettuna suosittu, toimiva, ekologinen ja näyttävä ulkoverhousmateriaali. Oikein pintakäsitelty ja hyvin huollettu puujulkisivu kestää jopa vuosikymmeniä. Puujulkisivuverhoiluun on erilaisia toteuttamistapoja, joista rakentaja valitsee kohteen mukaisen tehokkaimman ja sopivimman vaihtoehdon. Siparila Oy on erikoistunut valmiiksi maalattujen sisustus- ja ulkoverhouspaneeleiden valmistamiseen. Myyntijohtaja Niko Eiserbeck kertoo ulkoverhoilussa tapahtuvasta murroksesta ja kuinka rakentaja voi omilla valinnoillaan helpottaa tekemistään ja tehostaa työkohteensa etenemistä.

Siparilan Niko Eiserbeck kertoo, että suuri muutos julkisivupaneelien maalauksessa tapahtui puoli vuosikymmentä sitten;

- Vielä viisi vuotta sitten puhuttiin pohjamaalatuista paneeleista ja samalla paneelien välimaalauksen kysyntä kasvoi. Nyt puolestaan välimaalaus alkaa olla uusi normaali ja valmiiksi maalattujen paneelien suosio on nousussa. Tilanne vertautuu ikkunankarmeihin, jotka aiemmin toimitettiin työmaalle käsittelemättöminä. Nyt varmasti lähes kaikki ikkunankarmit hankintaan valmiiksi maalattuina.

Valmiiksi maalattu – säästä riippumatta nopeasti valmista

Valmiiksi maalatuissa ulkoverhouspaneeleissa maalipinta on käsitelty tehtaalla valmiiksi, jolloin ainoa jatkotyövaihe kohteessa asentamisen lisäksi on katkaisupintojen paikkamaalaus. Niko Eiserbeck löytää lukuisia muitakin syitä, miksi rakentajan kannattaa valita valmiiksi maalattu ulkoverhouspaneeli - oli kyse omakotitalosta, rivitalosta tai suurista julkisen sektorin kohteista.

- Jos kohdetta vaikkapa syksyllä viimeistellään, harvoin on enää sopivia maalauskelejä. Valmiiksi maalatut paneelit voi asentaa mihin vuodenaikaan tahansa; Keskellä talvea tai sadesäällä. Teollinen pintakäsittely kuivissa ja vakioiduissa tehdasolosuhteissa takaa puulle kaikissa sääolosuhteissa parhaan mahdollisen suojan niin säätä, hometta, UV-säteilyä kuin kulutusta vastaan.

- Lopullisen suojan valmiille ulkoverhouspaneeleille antaa muoto, joka mahdollistaa piilokiinnityksen. Muodon ansiosta naulojen ja hakasten kannat jäävät seuraavan paneelin alle piiloon, eivätkä ne näin riko maalipintaa tai päästä vettä taikka epäpuhtauksia sisälle puun solukkoon. Piilokiinnitys on myös visuaalinen asia. Jos asiakkaalta kysytään, haluaako hän, että kiinnitysjäljet jäävät näkyviin, arvelen että aika moni vastaa ei, toteaa Eiserbeck.

Rakentajan kannattaa ulkoverhousta suunnitellessaan ja kustannuksia laskiessaan Eiserbeckin mukaan huomioida paitsi maalaukselta säästetty työaika, myös tasalaatuinen maalausjälki. Teollisessa pintakäsittelyprosessissa valvotaan tarkasti maalikalvon paksuuksia ja maalausolosuhteita. Tämä mahdollistaa yhteneväisen maalikalvon ja kaikki laudat näyttävät myös tismalleen samoilta. Telinevuokria ei kannata myöskään kustannuksia laskiessa unohtaa. Kun asennus on tehty, jatkokäsittelyä ei tarvita ja telineet voidaan palauttaa.

- Markkinassa näkee, että asiakkaiden vaatimustaso ja toiveet valmiiseen tuotteeseen ovat nousussa. Jos kesällä on muutamia viikkoja sateetonta optimaalista maalausaikaa sekä painetta saada valmista, ostetaan mieluummin varmuutta ja helpoutta, eikä säillä tarvitse spekuloida. Samoin esimerkiksi kerrostalojen parvekkeet alkavat olla pitkälti olohuoneen jatkeita. Päältä kiinnitettävä paneeli on asennuksen jälkeen kertaalleen vielä maalattava, mutta jos parvekkeen rakentaa piilokiinnitettävästä ja valmiiksi maalatusta paneelista, ei naulan kantoja jää näkyville ja kohde on asennuksen jälkeen täysin valmis ilman ylimääräisiä maalauskertoja.

Välimaalattu – kestää jo rakennusaikana

Välimaalattu ulkoverhous suojaa osaltaan jo työn aikana paneelia sateelta ja auringon valolta, sanoo Niko Eiserbeck ja jatkaa;

- Käsittely nopeuttaa rakentajan maalaustöitä työmaalla, sillä asennuksen jälkeen paneeliin voidaan maalata suoraan viimeinen pintamaalauskerros. Välimaalattu on mielestäni parempi vaihtoehto kuin pohjamaalattu, sillä se poistaa rakentajalta yhden maalauskerran. Teollisesti tehty välimaalaus helpottaa tontilla tehtävää maalausta ja säästää aikaa, sillä ensimmäinen välimaalauskerta on työläin. Pintamaalatussa ulkoverhouksessa naulankannat saavat olla näkyvillä. Kertaalleen tehtaalla tehty pintamaalaus mahdollistaa jossain määrin myös vaikkapa julkisivun lopullisen sävyn vaihtamisen vielä asennuksenkin jälkeen.Teollisesti pintamaalatut paneelit käsitellään heti höyläyksen jälkeen, mikä parantaa suoja-aineiden imeytymistä puun solukkoon. Pintamaalatun tuotteen pinta näyttää hyvältä ja pintamaalin kalvo suojaa puuta kosteuden ja UV-säteilyn haitallisia vaikutuksia vastaan. Pintamaalatut paneelit tulee maalata vielä kertaalleen asennuksen jälkeen pitkäaikaisen kestävyyden takaamiseksi.

Välimaalatuissa tuotteissa valintasi on Siparilan SILVER-ulkoverhouspaneelit

Siparila TOPCOAT® ja GOLD PRO -ulkoverhouspaneeleiden valmis ja naulaton maalipinta kestää pidempään luonnonvoimien kulutusta kuin perinteinen päältä naulattava julkisivu. Teollinen pintakäsittely kuivissa ja vakioiduissa tehdasolosuhteissa takaa puulle parhaan mahdollisen suojan säätä, hometta ja kulutusta vastaan.

www.siparila.fi

www.stark-suomi.fi