0
Asiakaspalvelu

STARK Tampere Nekalasta rakentajan kaikki palvelut

Starkin myymälöitä ja noutopihoja rakennetaan seutujensa ykkösasiointipaikoiksi, rakentajan palvelujen sujuvuus ja tarpeet edellä. Stark aloitti konseptiuudistuksensa reilu vuosi sitten Helsingin Suutarilan toimipisteestä, joka toimi uuden palvelukonseptin lippulaivana. Asiakaspalautteen mukaan toimipisteen palvelu on parantanut palvelua rakentajille.

Myös kevään aikana muissa uudistetuissa myymälöissä, Vantaan Martinlaaksossa ja Tampereen Nekalassa sekä Seinäjoella, rakentaminen ja uudistustyöt tähdättiin valmiiksi ennen rakentajien sesongin alkua. Uudistukset ovat näissä kolmessa toimipisteessä olleet mittaluokaltaan erilaisia, mutta tavoitteena kaikissa on ollut rakentavan asiakkaan hyvin suunniteltu ja toteutettu asiointiympäristö.

Selkeän ja näyttävän esillepanon ansiosta rakennustarvikkeet ja käyttöyhteystuotteet löytyvät nyt myymälöistä ja noutopihoilta entistä helpommin. Yhdistetty asiakaspalvelu ja kassa on sijoitettu heti sisääntulon läheisyyteen, jolloin myymälään tuleva asiakas saa luontevasti ohjausta tarpeeseensa. Tuotekokonaisuudet kuten sauna, kylpyhuone, terassi, pintamateriaalit ja maalaus ovat esillä yhtenäisellä näyttelyalueella. Tämä selkeyttää tuotteiden vertailua ja tarjoaa valmiitakin ratkaisuja erilaisten tilojen toteuttamiseen. Myös ns. puumaailma on tuotu noutopihalta myymälään. Näin tuotevalikoima ja myyjien ammattitaito saadaan hyödynnettyä.

- Meillä on mielestäni ammattilaisia töissä. Emme halua olla vanha kliseinen rautakauppa, vaan palveleva rakennustarvikeliike, sanoo STARK Tampere Nekalan yksikönpäällikkö Janne Merikoski. Kuvassa vasemmalla toiminnan - ja myös remontin - tärkeä tukipilari, myymäläesimies Noora Hurme.

Seuraavassa Stark Tampere Nekalan yksikönpäällikkö Janne Merikosken ajatuksia uudistuksesta, lopputuloksesta ja palvelun edelleen kehittämisestä.

- Nekalan myymälä on selkeästi Starkin suurin myymälä, pinta-alaltaan 4500 m2. Myymälän koko mahdollistaa todella näyttävän tuotenäyttelyalueen ja esillepanot. Iso juttu meille on myös puu- ja sisustuspuutavaroiden sijoittaminen myymälään. Projektien suunnittelu ja materiaalien valinta on asiakkaalle nyt merkittävästi entistä mukavampaa ja tehokkaampaa.

Sisustussuunnittelupalvelusta havainnekuvat ja suunnitelmat

-Meillä on tarjota myös laadukas sisustussuunnittelupalvelu ja teemme asiakkaalle havainnekuvat ja suunnittelun keittiöistä, kylpyhuonekalusteista ja pintamateriaaleista. Pystymme tarjoamaan rakentajille laajaa repertuaaria ja helpottamaan heidän tekemistään, kun kaiken asioinnin voi hoitaa saman katon alla yhteistyössä yritysmyyjän, sisustussuunnittelijan ja asiakkaan kanssa. Olemme mukana mm. Hervannan 70-luvulla rakennettujen talojen linjasaneerauksessa ja pidän sitä hyvänä mahdollisuutena osoittaa näiden palvelujemme ja tarjoomamme osuvuus.

Maaliparkki ammattilaisille

- Maalimyynnissä täällä Tampereen alueella on vahvat perinteet ja osaavia ammattilaisia. Avaamme ammattilaisille maaliparkin, josta maalit saa entistä nopeammin. Tätä varten järjestetään oma sisäänkäynti. Yhtä lailla voimme kerätä ja sekoittaa maalit ennakkoon ja viedä ne lastaussillalle valmiiksi noudattavaksi.

Tampereen alueen uusi jakelukeskus Nekalaan

-Tampereen Nekalaan rakentuu myös samanaikaisesti alueen uusi jakelukeskus, jonka rakentaminen aloitettiin maaliskuussa. Valmistuttuaan siitä tulee erittäin tehokas palvelu alueen rakentajille ja työmaille. Vielä on hiukan keskeneräistä. Jakelukeskus eriytettiin noutopihasta ja näin palvelualueiden roolit ovat selkiytyneet. Noutopiha palvelee noutavia asiakkaita ja jakelukeskuksen puolella puretaan toimitukset ja lastataan tilaukset. Töitä on vielä noutopihalla asiakaspalvelun kehittämiseksi, mutta elementit hyvästä lopputuloksesta ovat jo näkyvillä. Jatkossa Nekalan jakelukeskus hoitaa kaikki alueen toimitukset työmaille ja Tampereen kaikkien kolmen toimipisteen noutopihat pystyvät keskittymään asiakaspalveluun.

Hyvä sijainti ja saavutettavuus - ammattilaisille ammattilaisten palvelut

- Tampere on kasvukeskus ja muuttovoittokaupunki, ja näkymät markkinassa hyvät. Vaikka uudisrakentaminen rauhoittunee normaalille tasolle, saneeraaminen ja korjausrakentaminen kasvaa vastaavasti.  Meillä on hyvä sijainti ja saavutettavuus ja rakentajan tarpeisiin sopivat valikoimat ja palvelut.

- Valtava urakka tämä ollut ja alkuköhinää tietysti vielä on, mutta asiakkaat ja henkilökunta ovat olleet kärsivällisiä. Siitä heille iso kiitos. Henkilökunta tsemppasi remontin keskellä. Meillä on mielestäni vain ammattilaisia töissä. Emme halua olla vanha kliseinen rautakauppa, vaan uusi palveleva rautakauppa, jossa katsotaan asiakasta silmiin, tervehditään ja autetaan.  

- Haluamme palvella ammattilaisina ammattilaisia ja hoitaa hyvin rakentajan niin isot kuin pienetkin projektit.  Vielä ei ehkä kaikki ole ”täyreellistä”, mutta sitä kohti mennään.