0
Asiakaspalvelu

Poikkeuksellisen kovan puutavaran kysynnän vuoksi saatavuus vaihtelee myymälöittäin. Varmistathan saatavuuden myymälästä.

Alusrimoitus

Puupaneeli voidaan asentaa kaikenlaisisille alustoille. Kiinnitystapa vaihtelee alustan mukaan. Puutaloissa paneeli on yleensä helppo naulata suoraan alustaan. Mikäli alustaa joudutaan oikomaan tai se on betonia tai muuta kovaa materiaalia, on tarpeen käyttää alla alusrimoitusta (koolausta), johon  paneeli kiinnitetään.

Alusrimoitus eli koolaus

Verhouksen suunnasta riippuen alusrimat kiinnitetään pysty- tai vaakasuuntaan. Tarkista pystysuoruus vesivaa´alla. Katso myös, että rimojen pinnat ovat samassa linjassa, näin varmistat suoran  verhouspinnan. Tarvittaessa oikaise ja tue koolaus kiilojen avulla.

Verhouslaudan paksuus määrää rimojen välit. Mitä ohuempi paneelilauta, sitä tiheämpi rimoitus. Naulausrimat asennetaan yleensä 600 mm välein. Kiinteällä ja tasaisella alustalla voidaan käyttää 22 x 45 mm:n rimaa. Mitä epätasaisempi ja joustavampi alusta on, sitä paksummasta puutavarasta koolaus on  tehtävä.

Seiniin, joihin ei voi naulata, kiinnitetään alusrimat porattuihin reikiin muovitulppien kanssa ruuveilla tai  kierrettävillä tai lyötävillä metalliankkureilla.

Märkätiloissa, esim. kylpyhuoneessa, pesuhuoneessa tai saunassa, tulee paneelin takana olla tuuletusväli. Se tehdään rimojen avulla. Vaakarimoitukseen jätetään eri kohdille aukkoja.