0
Asiakaspalvelu

Poikkeuksellisen kovan puutavaran kysynnän vuoksi saatavuus vaihtelee myymälöittäin. Varmistathan saatavuuden myymälästä.

Katon panelointi

Paneeli asennetaan yleensä niin, että valo lankeaa lautojen pituussuuntaan.

Kosteassa tilassa kattopaneelin tulee olla tuulettuva.

Vanhoihin suoriin puu- tai levykattoihin paneeli voidaan useimmiten naulata suoraan. Betoninkattoihin ja rapattuihin pintoihin paneeli kiinnitetään alustarimojen avulla. Alustaksi sopivat palkit, soirot tai rimat, joiden keskinäinen etäisyys on enintään 600 mm. Muista tarkistaa sähköasennukset, johdot, rasiat jne. ja jättää niille reilusti tilaa.

Koolaus tarvitaan, kun kiinnitettävä paneeli on palkkien suuntainen. 

Tarvittaessa tehdään tuuletusväli alusrimoituksen avulla, vaikka paneelaus ei ole palkkien suuntainen. Kattopaneeli naulataan tai ruuvataan jokaisen koolausrimaan tai -soiron kohdalla.

Jos halutaan puupaneelia sekä kattoon, että seinään, suositellaan katto asennettavaksi ensin. Yleisin tapa on ns. peitelista-asennus. Ensin asennetaan kattopaneelit ja sen jälkeen seinäpaneelit kattoa vasten.

Asennettaessa tulee muistaa noin 10 mm:n liikkumavara sekä kattopaneelin ja seinän että seinä- ja kattopaneelin välissä. Saumakohta peitetään esim. kulma- tai kattolistalla.

Avosauma-asennuksessa lista jätetään pois, jolloin asentaminen on vaativaa ja mittatarkkaa.

 

Katso myös ohjeet alusrimoituksen eli koolauksen teosta ja seinän paneloinnista.

 


Ohjeen kokonaisuudessaan löydät myös Puuinfon sivuilta.