0
Asiakaspalvelu

Hyvä asiakas, Poikkeuksellisen kovan puutuotteiden kysynnän vuoksi terassilaudoissa eri tuotteiden ja pituuksien saatavuudessa voi esiintyä hetkellisiä haasteita.
Varmistathan saatavuuden ja määrän riittävyyden projektisi tuotteille myymälästä tai vastuumyyjältäsi.

Pihapelimaali puusta

Tee itse hieno pihapelimaali vaikka koko naapuruston lasten iloksi. Kahteen kokoon muuntuva pihapelimaali a`la Jorma Piisinen syntyy helposti puusta ja verkosta. Maalin voi kääntää pienpelifutiksessa “isompaan asentoon” ja säbässä ja tennispallolätkässä “pienempään asentoon”.

Haluatko auttaa lapsia ja nuoria liikunnallisten harrastusten pariin? Katso lisätietoja Anna mahdollisuus -kampanjasta ja tuo käytetyt lasten ja nuorten harrastusvälineet STARK myymälöihin 1. - 17.8.2019!

TARVIKKEET

Yhden pihamaalin tarpeet:

 • 4,0 m 45x45mm kulmapyöristettyä mäntyrimaa tai kestopuuta
 • 2 m 18x45mm kulmapyöristettyä mäntyrimaa
 • 15 kpl 4x40mm uppokanta puuruuveja verkonkiinnitysrimoihin
 • 20 kpl 4,5x60mm uppokanta puuruuveja 45x45 rimojen kiinnittämiseen toisiinsa
 • Pieni pullo vedenkestävää puuliimaa.
 • Kanaverkkoa n. 1,0 m2.

Huom! Tarvikkeet ovat ohjeessa yhteen maaliin. Pienpeliin tarvitaan yleensä kaksi maalia. Tuplaa tarvikkeiden määrä jos/kun teet kaksi maalia. Voit myös skaalatahalutessasi maalin suurempaan kokoon.

TARVITTAVAT TYÖKALUT

 • Mitta ja kynä
 • Jiirisaha tai tavallinen puusaha ja suorakulma.
 • Akkupora ja kärkisarja, joilla ruuvit ruuvataan.
 • Sivuleikkurit tai puutarhasakset verkon leikkaamiseen

MAALIN MITAT

 • Maalin mitat ovat 60x40x30 cm.
 • Ylärimojen (2kpl) 45x45 pituus on 60 cm.
 • Pystysuuntaisten 45x45 rimojen pituus on 40 cm.
 • Vaakasuuntaisten 45x45 rimojen pituus on 30 cm.
 • Verkonkiinnitysrimat hieman pidemmät kuin maalin mitat.
 • Pihapelimaalin erillisistä piirustuskuvista voit tarkistaa sauhauskulmien paikat ja suunnat.

RAKENNUSOHJEET VAIHE VAIHEELTA

1. Mittaa ja piirrä maalipuiden mitat 45x45 mm rimaan.


2. Sahaa kaksi kpl ylärimaa 60 cm mittaisiksi siten että kumpaankin yläriman päähän tulee samalle kantille 45° kulma.


3. Sahaa lyhyemmät tolpat (2 kpl) 30 cm mittaisiksi siten, että tolppien molempiin päihin tulee 45° kulma. Sahaa samalla tavalla myös 40 cm mittaiset tolpat (2 kpl). 

HUOM! On tärkeää että molempien sivutolppien päissä 45° kulmat tulevat eri kanteille, jotta osat sopivat maalia kootessa toisiinsa. Katso oheisesta kuvasta, joka havainnollistaa miten kulmat sivutolpissa tulevat eri kantille. Tarkista kulmien kohdat ja suunnat tarvittaessa erillisitä piirustuksista.


4. Ylärimaan kiinnitetään ensin pidemmät tolpat. Ne kiinnitetään 45 asteen kulmassa ylärimaan siten että ne muodostavat maalin etukehikon.


5. Ruuvaa kulmat kiinni kahdelta suunnalta ruuveilla siten, että laitat pintojen väliin ennen kiinni ruuvausta vedenkestävää puuliimaa.


6. Kiinnitä (liimaa & ruuvaa) sen jälkeen pitkien tolppien alareunaan kiinni lyhyemmät tolpat 90 asteen kulmassa.

Näiden lyhyempien tolppien toiseen päähän liimataan ja ruuvataan 45 asteen kulmassa toinen ylärima.

Näin on syntynyt kahdenkokoinen maalikehikko, missä toisin päin seisovan kehikon korkeus on 40 cm ja toisin päin 30 cm.


7. Rakennetta vahvistetaan vielä kummankin puolen vinotuilla. Kulmat piirretään ja sahataan kehikon mallin mukaan niin, että vinotuki yhdistää kummatkin ylärimat.


8. Vinotuet liimataan ja ruuvataan kiinni kehikkoon. Varo että et osu rimoissa jo kiinni oleviin ruuveihin. Ruuvaa vinotuen ruuvit tästä syystä hieman ylemmäs, myös siksi ettei rima niin helposti halkea tässä vaiheessa.


9. Testaa jo ennen vinotukien asennusta, keikkuuko maali eli oletko tehnyt siitä kahdesta suunnasta hyvin pystyssä pysyvän ja tasapainoisen. Jos se keikkuu, voit vinotuilla hieman tuunata kulmia vielä sopiviksi, jotta maali on hyvin tasapainossa. Tarvittaessa voit vahvistaa maalin rakennetta kulmaraudoilla, mutta tämä ei ole välttämätöntä.


VERKON KIINNITYS

10. Mittaa kanaverkolle tarvittava mitta suoraan kehikon mukaan siten, että verkko peittää reilusti kummatkin kolmion muotoiset sivut ja maalin viiston takaosan sekä yläriman ja alatuen.


11. Verkko kannattaa mitata reilusti eli noin 5-10 cm yli todellisten mittojen, jotta sen varmasti ylittää kummatkin sivutolpat ja ylärimat. Näin siihen jää riittävästi pelivaraa, jolla se voidaan kiinnittää listojen alle. Verkon ylimääräiset palat voidaan kiinnityksen jälkeen leikata pois (tai taittaa rimojen alle rimoja kiinnitetäessä).


12. Leikkaa kanaverkko sopivaan kokoon sivuleikkureilla.

Jorman vinkki: Jos sinulla ei ole mökillä tai kotona sivuleikkureita, voit käyttää myös vanhoja, huonokuntoisia, isoja puutarhasaksia kanaverkon leikkaamiseen. 


13. Verkko kiinnitetään vaakapuihin ja vinotukiin verkon päälle ruuvattavilla 18x45 mm rimoilla. Jätä ylimääräinen verkko rimojen alle.


14. Verkon kiinnityksen ja liiman kuivumisen jälkeen maali on valmis.

Katso tai tulosta ohjeet Puuinfon sivuilta: