0
Asiakaspalvelu

Poikkeuksellisen kovan puutavaran kysynnän vuoksi saatavuus vaihtelee myymälöittäin. Varmistathan saatavuuden myymälästä.

Seinän panelointi

Määrittele alusrimojen paikat ja keskinäiset etäisyydet seinällä, ota huomioon mahdolliset sähköjohdot ja muut asennukset. Jätä noin 50 mm:n rako ylimmän ja alimman riman sekä katon ja lattian väliin. Jos paneelilauta naulataan liian läheltä päästä se saattaa haljeta. Älä kiristä paneelilautoja lyömällä suoraan niiden kylkeen, käytä välikappaleena esim. paneelinpätkää tai seinien ja kulmien lähellä lyöntirautaa.

Pystypaneelia asennettaessa aloitetaan ulkonurkasta, jos sellainen on, muuten sisänurkasta. Vaakapaneelin asennus aloitetaan yleensä alhaalta niin, että urospontti tulee ylöspäin.

Aloita nurkasta ja etene vasemmalta oikealle. Tarkista välillä pystysuoruus vesivaa´an avulla.

Esimerkki pystypaneelin sisä- ja ulkonurkan yksityiskohdista.

Lopeta paneeli noin senttimetrin päähän rajautuvasta seinästä.

Esimerkki vaakapaneloidun sisänurkan yksityiskohdista.

Ovi- ja ikkuna-aukkojen kohdalla poistetaan varovasti vanhat vuorilistat ja asennetaan rimakehys. Kun paneeli on kiinnitetty, peitetään alta näkyvät alusrimat listalla. Sen jälkeen kiinnitetään vanhat vuorilistat paikoilleen.

Päätä paneeli noin senttimetrin päähän katosta ja lattiasta sekä piilota rako katto- ja jalkalistan avulla Jos halutaan, että paneelin tausta tuulettuu, jätetään jalka- ja kattolistat pois. Tämä vaatii suurta tarkkuutta paneelia työstettäessä. Puolipaneelin yläreunaan voidaan kiinnittää reunalista, jolla viimeistellään lopputulos.

 

Katso myös sisustuspaneelien yleisimmät lautaprofiilit sekä ohjeet alusrimoituksen eli koolauksen teosta ja katon paneloinnista.


Ohjeen kokonaisuudessaan löydät myös Puuinfon sivuilta.