Asiakaspalvelu
0

Terassirakentamisen trendit

Terassi on yhä useammassa kodissa olohuoneen kaltainen oleskelupaikka, jossa viihdytään pitkälle syksyyn. Eipä siis ihme, että terassin suunnitteluun ja viihtyvyyteen panostetaan nykyisin samalla tapaa kuin kodin sisätiloihin.

Terassirakentamisessa rajoite on vain mielikuvitus, sillä toimivia vaihtoehtoja oman unelmaterassin rakentamiseen on paljon. Terassirakentamisen trendeissä näkyykin nyt erilaisten materiaalien, värien ja kokojen käyttö. Terassirakentamisessa suositaan kestopuun ohella nyt myös erikoisempia vaihtoehtoja. Komposiittilauta, lehtikuusi ja harmaa kesto- ja kivipuupuu ovat yhä suositumpia materiaaleja.

Materiaalien laaja kirjo

Suosituin terassimateriaali suomalaisessa piharakentamisessa on painekyllästetty puu eli kestopuu, joka sopii hyvän lahonkestonsa ansiosta erinomaisesti kaikenlaisiin ulkorakenteisiin.
Perinteistä ruskeaa ja vihreää kestopuulautaa on saavilla sekä sileänä että uritettuna.
Valmiiksi kauniin harmaaksi käsitelty harmaa kestopuulauta on yksi viime aikojen suosikeista.

Kestopuun rinnalla yhä suositumpia materiaaleja ovat tyylikäs komposiittilauta, luonnollisesti harmaantuva lehtikuusi ja ekologinen lämpökäsitelty puu. Näistä erityisesti puun ja muovin yhdistelmä komposiitti on nostanut suosiotaan sekä helppohoitoisuutensa, että kestävyytensä ansiosta.

Toimivan terassin saat toteutettua myös kauniisti harmaantuvasta uutuudesta - kivipuusta. Valmistusprosessissa on käytetty hiekkaa ja luonnon omia aineita, joten tämä on täysin myrkytön ja ekologinen vaihtoehto.Harmaa Kivipuu-terassilauta on ekologinen ja huoltovapaa, kaunis terassilauta.

Lupa leveillä

Suomalaisessa kodeissa suositaan yhä suurempia terasseja, jonne mahtuu niin kookkaat kalusteryhmät, grillit kuin viherkasvitkin. Suureen terassiin sopii erinomaisesti näyttävät leveät terassilaudat, joiden suosio on kasvanut tasaisesti viime vuosina. Yhä useampi päätyy 145 mm tai jopa leveämpään terassilautaan.

Lunawoodin lämpöpuulauta  Harmaa kestopuu on suosittu materiaali

Esimerkiksi 210 mm lämpöpuulauta on näyttävä materiaali (vas.). Harmaa 145 mm kestopuulauta on valmiiksi käsitelty harmaalla puuöljyllä neljältä sivulta (oik.).

Rohkeasti väriä

Terassilaudoissa värillä on väliä. Kestopuuterassit käsitellään nyt mustalla, kelonharmaalla tai muulla värillisellä terassiöljyllä. Komposiittilautoja myydään valmiiksi mustan, harmaan ja ruskean sävyisenä.
Terassin värimaailmaa ja materiaaleja miettiessä kannattaa kiinnittää huomiota ainakin talon julkisivun väritykseen ja terassia ympäröivään pihakasvillisuuteen.

Viimeistely

Viimeistelläänkö terassi portailla ja kaiteilla, joiden ei välttämättä tarvitse noudattaa aina kaikkein perinteisintä linjaa. Olisiko oikea vaihtoehto esimerkiksi lasikaide tai köysi perinteisen puisen kaiderakenteen sijaan? Myös terassin valaistukseen kannattaa panostaa, sillä se lisää terassin käyttömukavuutta ja luo tunnelmaa.

Lue lisää lasikaiteiden toteutuksesta ja mahdollisuuksista.

Koko perheen oleskelukeidas

Piippo köysikaide

Piipon synteettinen kaideköysi tyylikkäine kiinnikkeineen on yksi kesän suosikeista. Köyttä on saatavilla luonnonvaaleana ja mustana. Kaideköyden kiinnikkeistä voit myös valita juuri omalle terassillesi sopivan sävyn mustan, kromin ja messingin joukosta.

Terassit sisustetaan muun kodin tyyliin ja parhaimmillaan ne ovat koko perheen oleskelu- ja ruokailukeitaita. Terassit viimeistellään muun muassa puu-, lasi- tai köysikaiteilla, markiiseilla, kalusteilla ja valokatteilla. Terassilämmittimet ja -valaisimet lisäävät viihtyvyyttä ja pidentävät terassilla oleskeluaikaa pitkälle syksyyn.

Kun terassin suunnittelu sekä sijainnin valinta lähtevät käyttötarpeista ja käyttäjien toiveista, niin päästään lopputuloksessa nauttimaan onnistumisista! Lisäksi terassin koko kannattaa miettiä ja mitoittaa oikein sinne suunniteltujen kalusteiden mukaan. Kalustamattomana terassi vaikuttaa aina suuremmalta kuin se todellisuudessa on. Jos siis mietit kahden koon välillä, valitse suurempi.Kalustettuna pöytien ja tuolien ympärille tulisi jäädä tilaa vaivattomaan liikkumiseen.

Tutustu terassilautavalikoimaan »

Tutustu terasslaskuriin »

Lähteet: Puuinfo ja UPM

Tutustu myös: