Asiakaspalvelu
0

Terassirakentamisen trendit 2019

Terassi on yhä useammassa kodissa olohuoneen kaltainen oleskelupaikka, jossa viihdytään pitkälle syksyyn. Eipä siis ihme, että terassin suunnitteluun ja viihtyvyyteen panostetaan nykyisin samalla tapaa kuin kodin sisätiloihin. Terassirakentamisessa suurin rajoite on mielikuvitus, sillä toimivia vaihtoehtoja oman unelmaterassin rakentamiseen on paljon. Terassirakentamisen trendeissä näkyykin nyt erilaisten materiaalien, värien ja kokojen käyttö.

Materiaalien laaja kirjo

Suosituin terassimateriaali suomalaisessa piharakentamisessa on painekyllästetty puu eli kestopuu, joka sopii hyvän lahonkestonsa ansiosta erinomaisesti kaikenlaisiin ulkorakenteisiin.
Perinteistä ruskeaa ja vihreää kestopuulautaa on saavilla sekä sileänä että uritettuna.
Valmiiksi kauniin harmaaksi käsitelty harmaa kestopuulauta on yksi tämän kevään suosikeista.

Kestopuun rinnalla yhä suositumpia materiaaleja ovat tyylikäs komposiittilauta, luonnollisesti harmaantuva lehtikuusi ja ekologinen lämpökäsitelty puu. Näistä erityisesti puun ja muovin yhdistelmä komposiitti on nostanut suosiotaan sekä helppohoitoisuutensa, että kestävyytensä ansiosta.

Lupa leveillä

Suomalaisessa kodeissa suositaan yhä suurempia terasseja, jonne mahtuu niin kookkaat kalusteryhmät, grillit kuin viherkasvitkin. Suureen terassiin sopii erinomaisesti näyttävät leveät terassilaudat, joiden suosio on kasvanut tasaisesti viime vuosina. Yhä useampi päätyy 145 mm tai jopa leveämpään terassilautaan.

Lunawoodin lämpöpuulauta  Harmaa kestopuu on suosittu materiaali

Esimerkiksi 210 mm lämpöpuulauta on näyttävä materiaali (vas.). Harmaa 145 mm kestopuulauta on valmiiksi käsitelty harmaalla puuöljyllä neljältä sivulta (oik.).

Rohkeasti väriä

Terassilaudoissa värillä on väliä. Kestopuuterassit käsitellään nyt mustalla, kelonharmaalla tai muulla värillisellä terassiöljyllä. Komposiittilautoja myydään valmiiksi mustan, harmaan ja ruskean sävyisenä.
Terassin värimaailmaa ja materiaaleja miettiessä kannattaa kiinnittää huomiota ainakin talon julkisivun väritykseen ja terassia ympäröivään pihakasvillisuuteen.

Koko perheen oleskelukeidas

Piippo köysikaide

Piipon synteettinen kaideköysi tyylikkäine kiinnikkeineen on yksi kesän suosikeista. Köyttä on saatavilla luonnonvaaleana ja mustana. Kaideköyden kiinnikkeistä voit myös valita juuri omalle terassillesi sopivan sävyn mustan, kromin ja messingin joukosta.

Terassit sisustetaan muun kodin tyyliin ja parhaimmillaan ne ovat koko perheen oleskelu- ja ruokailukeitaita. Terassit viimeistellään muun muassa puu-, lasi- tai köysikaiteilla, markiiseilla, kalusteilla ja valokatteilla. Terassilämmittimet ja -valaisimet lisäävät viihtyvyyttä ja pidentävät terassilla oleskeluaikaa pitkälle syksyyn.

Tutustu terassilautavalikoimaan »

Lähteet: Puuinfo ja UPM

Tutustu myös: