Asiakaspalvelu
0

Harjoittelijana Starkin HR-toiminnoissa - Elmedina Suka

Elmedina Suka on liiketalouden tradenomiopiskelija Espoon Laurean ammattikorkeakoulusta. Elmedina, lyhyesti Elme, tuli keväällä työharjoitteluun Starkin pääkonttoriin Perkkaalle 400 tunnin pestillä. Ennen ammattikorkeakouluopintojen alkamista hän suoritti kaksoistutkinnon (lukio ja ammattikoulu), ja on nyt opinnoissaan kolmannella vuodella, suuntautumisena henkilöstöjohtaminen. Harjoitteluaikanaan Elme pääsi näkemään ja tekemään monipuolisia henkilöstöhallinnon tehtäviä, kotipesänään Starkin neljän hengen HR-tiimi.

- Tavoitteeni oli oppia mahdollisimman paljon ja työtehtäviini kuuluikin laaja ja vaihteleva kirjo tekemistä; HR-kehittämistehtävät, kuten henkilöstöjärjestelmän ylläpito, HR:n vuosikellon teko, ja muita hallinnollisia tehtäviä. Lisäksi autoin muita toimintoja kuten viestintää ja kehitystoimintoa. Päivitin esimerkiksi Starkin perehdytysohjelman sisäisessä verkkokoulutusympäristössä ja autoin henkilökuntaa verkkokoulutusalustaan liittyvissä asioissa.

- Olen myös ollut mukana HR:n yhteistyökumppaneiden tapaamisissa ja kokouksissa, ja koen että niistä olen oppinut paljon minulle uutta ja mielenkiintoista asiaa mm. työterveydestä ja -ergonomiasta sekä henkilöstön kehittämisestä.

- Porukka oli tosi mukava ja apua sai aina kun pyysi. Pyrin olemaan lähtökohtaisesti omatoiminen, mutta tietenkin paljon kysymyksiä myös heräsi. Ihmiset olivat kuitenkin helposti lähestyttäviä ja avuliaita. Vuorovaikutus oli helppoa, täällä voi liikkua ja käydä tervehtimässä muita. Tuntui mukavalta, kun ajatuksiani kysyttiin ja kuunneltiin, ja otettiin huomioon suunnittelussa. Tein kehitysehdotuksia mm. oppilaitosyhteistyöhön ja työntekijäkokemukseen liittyen. Koulutukseeni liittyi kehittämisen harjoittelutehtävä ja siinä kuvailin, kuinka työnhakijaa voitaisiin paremmin informoida Starkista ja sen erilaisista toimenkuvista verkkosivuilla. Sain myös rakentaa uuden intranetpalvelun HR-sisältöjä. Monipuolista tekemistä ja näköala muihinkin toimintoihin tuki sen hahmottamista, miten toiminnot linkkautuvat ja tukevat toisiaan.

Tervetullutta uutta näkökulmaa

Starkin henkilöstöjohtajan Riikka Tarkiaisen mielestä Elme hoiti harjoittelun mallikkaasti ja reippaasti, tuoden tervetullutta uutta näkökulmaa asioihin.

- Elme paneutui aktiivisesti jokaiseen tehtävään, suoriutui hyvin ja pääsi hyvin harjoitteluaikana osaksi työyhteisöä. Hän keskittyi tarpeisiimme ja tuki tekemistä. Hänen panoksestaan oli iloa ja konkreettista hyötyä meille monella eri osa-alueella.

Elmedina jatkaa nyt opintojaan ammattikorkeakoulussa ja jatkossa hän toivoo pääsevänsä tutustumaan laaja-alaisesti erilaisiin henkilöstöalan tehtäviin.

-  Haluan kehittää itseäni ja saada arvokkaita kokemuksia. Erityisesti minua kiinnostaa työhyvinvointi sekä itsensä johtaminen ja kehittäminen. Nyt syksy lähtee kuitenkin ensisijaisesti opiskelun merkeissä.

 Töihin Starkille